Translate

subota, 5. travnja 2014.

OMŠTOPLUT

Pin It

Negdje daleko, jako, jako daleko, postoji jedan neobičan gradić. Zove se Omštoplut.  Ime je dobio po gospodinu Omu koji se upitao što to pluta kad ga je prvi put ugledao ploveći morem. S vremenom, kad bi ljudi prepričavali dogodovštine gospodina Oma koji ih je doživio nebrojeno mnogo, a kako bi znali o kojoj se avanturi trenutno radi, priču gospodina Oma u susretu s gradićem što pluta nazvali su Omštoplut.


Kad je gospodin Om prvi put ugledao Omštoplut, mislio je da samo slobodno pluta u moru, ali zapravo to nije točno jer Omštoplut pluta na Oktoplutu, a to vam je zapravo jedan jako čudan kit što si je umislio da su dugi zvjezdani krakovi što se protežu iznad Omštopluta njegovi. Nemojte se baš toliko čuditi jer more zna biti jako varljivo, pogotov ako ste na njemu čitav svoj život. Nekad vam se učini da nema neba, da se more popelo na nebo. Drugi put pokušavate uloviti zvijezde i mjesec u vodi i pitate se kako to da svaki put nestanu kad ih zamalo dotaknete.


Gradić Omštoplut ima svega četiri stanovnika. To su Omštoplutanin Mali od Palube, Omštoplutanin Mornar, Omštoplutanin Primo i Omštoplutanin Barba. Čija je koja kuća, bojim se da nikada nećemo saznati jer se Omštoplutani skrivaju kao loptice ispod lončića šibičara. 


I sad kad ste sve pohvatali, dolazimo do najveće enigme Omštoplutanina u Omštoplutu koji pluta na Oktoplutu. Dakle, kad Omštoplutani spavaju, spava i Omštoplut. Kad Omštoplut spava, spava i Oktoplut. Ali kad Oktoplut spava Omštoplutani se bude koji bude Omštoplut, a on Oktoplut. Budan Oktoplut uspavljuje Omštoplutane koji uspavaju Omštoplut i Oktoplut i tako ukrug bez prestanka....Ako do sada niste shvatili, nemojte se ni truditi jer ćete izluditi kao i gospodin Om koji još i dan danas mrmlja sebi u bradu Kad Omštoplutani spavaju, spava i Omštoplut, kad Omštoplut spava, spava i Oktoplut. Ali kad Oktoplut spava, Omštoplutani se bude...Ma to vam je začarani krug iz kojeg izlaza nema.

1 komentari:

YuliaShvets kaže...

Очень хорошо!

Objavi komentar

Svakom ponaosob zahvaljujem na posjeti i komentaru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...